Behandlande massage
Behandlande massage
Vid probleminriktade behandlingar börjar vi alltid med att terapeuten och kunden tillsammans går igenom problemet och vad som kan vara orsaken. Därefter undersöker och testar terapeuten sig fram för att skapa sig en bild om problemet och för att planera behandlingen. I vissa fall, vid t. ex. misstanke om diskbråck, gör terapeuten vissa säkerhetstester för att utesluta allvarligare skador.
Massagen är oftast en djupgående behandling som ibland kan vara på gränsen till smärtsam. Vi jobbar metodiskt igenom de muskler/muskelgrupper som är orsak till problemet och löser upp spänningar. Vi integrerar vid behov andra behandlingsformer och tekniker för att få bästa möjliga resultat. Exempel på behandlingsformer och tekniker vi använder oss av utöver klassisk massage är:
- Bindvävsmassage
- Ismassage (Kyrobehandling)
- Triggerpunktsbehandling
- Tejpning
Behandlingen avslutas oftast med specifik stretching och eventuella hemgångsråd.
Klassisk massage
Massagen är av förebyggande karaktär. Den är djupgående men ändå behaglig där vi jobbar igenom antingen hela kroppen eller delar av den. Vi jobbar metodiskt igenom muskelgrupp för muskelgrupp och löser upp spänningar. Vid behov avslutar vi med stretching och eventuella hemgångsråd.
Idrottsmassage
En ofta förekommande missuppfattning är att idrottsmassage ALLTID är djupgående vilket är helt fel. Det som kännetecknar idrottsmassage är att behandla muskulaturen på rätt sätt, före – efter träning eller före – efter tävling, där teknikerna skiljer sig avsevärt. Beroende på situation behandlas muskulaturen på olika sätt. Man kan genom olika behandlingstekniker öka eller sänka en persons prestationsförmåga.
Många som tränar och tävlar på en hög nivå drabbas ofta av krämpor/skador som hindrar dem. Ett effektivt sätt att komplettera en idrottsmassagebehandling är att avlasta problemområdet med en speciell Kinesiotejpning.
Bindvävsmassage
Vid skador, inflammationer och efter operationer bildas ärrvävnad. Ärrvävnaden ger ofta upphov till smärta, cirkulationsnedsättning och rörelsehinder. Detta kan upplevas som stelhet och det spänner och drar i vävnaden när man rör sig. Även långvarig fysisk ansträngning, psykiska eller fysiska smärttillstånd samt cirkulationsrubbningar skapar förändringar i bindväven.
